Харків’янин шантажував сусідів гранатою Ф-1

Зловмисника затримали.

Нетверезий чоловік хотів підірвати сусідів через гучне святкування.

9 червня поліцейські оголосили підозру 55-річному жителю Харкова, який погрожував сусідам кинути в них гранату. З’ясовано, що чоловікові заважали сусіди, які святкували хрестини, й він узяв корпус гранати Ф-1 із запалом та пішов до них. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

«Поліцейські встановили, що під час розпиття алкогольних напоїв у власному домоволодінні 55-річному харків’янину не сподобалось гучне святкування хрестин у його сусідів за парканом. Залагодити конфліктну ситуацію зловмисник вирішив радикальним способом», — розповіли в поліції.

Чоловік прийшов до сусідів, почав скручувати елементи гранати й погрожувати, що підірве її. Сусіди змогли вихопити корпус гранати. Поліцейські, які прибули на місце виклику, затримали чоловіка. Гранату вилучили й відправили для проведення експертизи.

Підозру чоловікові оголосили за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років ув’язнення. Наразі вирішують питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Окрім того, поліція з’ясовує, де чоловік узяв гранату.

Як писав KharkovNEWS.info, 45-річний мешканець Вільхуватської громади (Куп’янський район) кинув кілька гранат. Спочатку — під автомобіль 39-річного чоловіка, у результаті чого осколкові поранення отримали троє чоловіків, які у цей час знаходились у салоні автівки. Потім ще одну гранату кинув до домоволодіння інших мешканців. Боєприпас не розірвався.

Джерело

Новости Харькова