Харків`янам пояснили, чи потрібно вклеювати фото у паспорт під час війни

На час дії воєнного стану фото можна не вклеювати.

У Головному управлінні Державної міграційної служби України у Харківській області пояснили, чи потрібно вклеювати фото у паспорт-книжку громадянина України (зразок 1994 року) через скасування карантину в Україні 1 липня. 

Після того, як карантин перестав діяти, строки для вклеювання фото у паспорт при досягненні людиною 25 і 45 років відновлюються. Якщо людині виповнилося 25 або 45 років у період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року, то вклеювати фото потрібно до 1 серпня 2023 року. У разі якщо фото не вклеїти, то доведеться обмінювати паспорт на новий, у вигляді ID-картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деокупованій громаді запрацював підрозділ Міграційної служби

При цьому, під час війни дозволяють не вклеювати фото у паспорт. Однак це стосується тих, у кого строк вклеювання фото настав саме у період дії воєнного стану. За таких умов паспорт навіть зі старим фото вважається дійсним.

«Якщо дата, коли особі виповнилось 25 чи 45 років, припадає на період з 24.01.2022, тобто за місяць до 24 лютого 2022 року — строк вклеювання фотокартки в паспорт становить 30 календарних днів від дня припинення чи скасування воєнного стану. Це означає, що якщо у вас не вклеєне фото і строк вклеювання настав з 24.01.2022 і по теперішній час — ваш паспорт дійсний, як посвідчення особи та підтвердження громадянства», — пояснили у ГУ Державної міграційної служби у Харківській області.

Жителів Харківщини просять уважно перевірити свої паспорти та за необхідності звернутися до підрозділів Державної міграційної служби або Центрів надання адмінпослуг.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні скасували дію карантину та режим надзвичайної ситуації, введений через пандемію коронавірусу, 1 липня 2023 року.

Джерело

Новости Харькова