Група рейдерів під виглядом СБУ грабувала аграріїв у Харківській області

Зловмисникам оголосили підозру.

Зловмисники за фейковими документами захоплювали майно агропідприємств.

Слідчі оголосили підозру трьом чоловікам, які займалися рейдерством у Харківській області. Вони підшукували прибуткові агропідприємства. За даними слідства, злочинну групу створив 40-річний житель Дніпра, до неї узяв ще двох людей із Дніпра та Одеси. Один із них до 2020 року був співробітником правоохоронних органів.

Зловмисники приходили до сільськогосподарських підприємств із підробленими документами та заявляли свої права на них. Організатор злочинної групи за фейковими документами переоформлював на себе бізнес. Документи робили у «чорних нотаріусів», якщо хтось не погоджувався. погрожували, що застосують силу. Викрили зловмисників, коли ті увірвалися до агропідприємства на Куп’янщині.

«В одному з випадків спільники приїхали на територію агропідприємства Куп’янського району, представились співробітниками Служби безпеки України та наказали охороні не чинити опір. Вони замкнули охоронців у котельні, зрізали замок на сховищі, заїхали на вантажівках всередину та почали завантажувати тягачами мінеральні добрива. Тоді планам зловмисників завадили співробітники поліції, яких викликали працівники фірми. За оперативною інформацією, особи намагалися вивезти мінеральних добрив на суму майже півтора мільйона гривень», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, слідству також відомий факт, коли зловмисники намагалися відібрати майно в іншої агрофірми на суму понад 18 мільйонів гривень. Під час обшуків у них знайшли 130 000 доларів, фейкові документи, номерні знаки та зброю.

Підозру зловмисникам сформували за ч. 3 ст. 15 і ч. 5 ст. 186 (замах на грабіж), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 206-2 (замах на протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 13 років ув’язнення. Наразі ухвалюють рішення щодо обрання чоловікам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, кілька років співробітники лісгоспу крали ліс під виглядом дров. В області пройшли понад 30 обшуків.

Джерело

Новости Харькова