Громадянин Росії створив у Харкові ботоферму

Кіберполіція викрила чоловіка.

Чоловік розповсюджував спам за допомогою ботоферми.

Кіберполіцейські викрили 52-річного жителя Харкова, який створив ботоферму. Як з’ясували слідчі, чоловік — громадянин Росії. За допомогою фейкових сторінок він поширював неправдиву інформацію в Україні. У чоловіка вдома провели обшук, під час якого знайшли та вилучили gsm-шлюзи, мобільний телефон, системний блок, банківські картки, багато SIM-карток мобільних операторів. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків’янин ошукав знайомих на 1,3 мільйона гривень

«Чоловік вирішив отримати додатковий заробіток, здійснюючи технічний супровід та адміністрування GSM-шлюзів (ботоферма), сприяв у реєстрації фейкових облікових записів у соціальних мережах, месенджерах та надавав цю інформацію замовнику послуг. Оплату отримував на криптогаманець. Замовником виявився представник країни-агресора, який використовував фейкові облікові записи для розповсюдження неправдивої інформації на території України для здійснення спам-розсилки», — розповіли у поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до шести років ув’язнення.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові працював філіал мільйонної ботоферми, яка розхитувала Україну. За даними слідства, замовником була одна з політичних сил України. Особливо активно ботоферма працювала під час війни, розповсюджуючи вигідні Росії наративи.

Джерело

Новости Харькова