Громада на Харківщині віддасть без тендера 6 мільйонів на парковку

Комунальники Донецької громади обійшли аукціон.

Паркінг мають облаштувати у селищі Донець Ізюмського району. 

Чотири угоди на це уклало підприємство житлово-комунального господарства “Донецьке” із ТОВ “Зеленградресурс”. Загальна вартість зведення паркінгу — майже шість мільйонів гривень. 

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Прозорро”. 

Йдеться про будівництво гостьової автопарковки (майданчику для паркування транспортних засобів), як частини інфраструктури дорожнього господарства, за адресою: вул. Спортивна, 30 а також біля сусідніх будинків у селищі Донець.

«По кожній адресі уклали прямий договір на максимально допорогову суму. Таким чином, комунальники обійшли аукціон», — пояснили експерти ХАЦ.

Засновником ТОВ “Зеленградресурс” є Олександр Тур.

Раніше це комунальне підприємство уклало без торгів три угоди на ремонт будинків. Договори навіть не завантажили у систему “Прозорро”. 

Як писав KharkovNEWS.info, чиновники управління освіти селища Донець, яке не перебувало у тимчасовій окупації, у березні 2022 року вирішили витратити гроші на закупівлю продуктів першої необхідності. Вартість харчових продуктів завищували, а надлишкові гроші перераховували на власні картки та фіктивні підприємства. Посадовець організував укладення договорів на закупівлю гуманітарних товарів між відділом освіти селищної ради та фіктивною фірмою на суму понад мільйон гривень. Реально чиновники встигли вкрасти близько 300 тисяч гривень. 

Джерело

Новости Харькова