Голова суду на Харківщині, яка зрадила Україну, може отримати довічне покарання

Ірина Уханьова допомагала росіянам створювати "судову" владу під час тимчасової окупації Вовчанська.

Голова Вовчанського районного суду після захоплення міста заходилася створювати фейковий суд, а під час осіннього контрнаступу ЗСУ втекла в Росію.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо очільниці Вовчанського районного суду, обвинувальний акт направлено до суду. Слідчі встановили, що Ірина Уханьова активно допомагала росіянам створювати місцеву окупаційну судову установу.

«Вона почала агітувати колег теж переходити на бік ворога, склала штатний розпис та визначила оклад для тих, хто погодився б працювати на ворога. Також зрадниця проводила збори працівників, на яких розповідала, що охочі працювати на окупантів мають отримати російські паспорти, пройти курси зі знання російського законодавства та скласти відповідні іспити», — повідомили в ДБР.

Суддя говорила, що для роботи у суді під її головуванням необхідний паспорт громадянина РФ та закликала підлеглих якнайшвидше його отримати. У приміщенні суду зрадниця навіть організувала пункт приймання документів для отримання російських паспортів.

Після деокупації Вовчанська зрадниця разом з російськими військовими втекла на територію держави-агресора. Уханьову судитимуть заочно у Чутівському районному суді Полтавської області за ч. 2 ст. 111 КК України.

Нагадаємо, у 2018 році Ірину Уханьову тимчасово усунули від здійснення правосуддя, але за півроку поновили на посаді. У травні 2020 року призначили головою Вовчанського райсуду. Навесні 2022 року стало відомо, що Уханьова співправцює з окупантами.

Джерело

Новости Харькова