Голова Харківської облради призначила перевірку через повідомлення про корупцію

Перевірка триває у Центрі підвищення кваліфікації.

У Харківському обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів розпочали службове розслідування.

Під час розслідування планують з’ясувати причини та умови, які сприяли вчиненню правопорушення, пов’язаного із корупцією. Розслідування стосується головного бухгалтера Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Ольги Кириченко. Про стало відомо із розпорядження голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко на сайті Харківської облради.

У документі сказано, що 16 лютого облрада отримала повідомлення від директора цього Центру Тамари Самоварової, 15 лютого було відповідне подання Харківської обласної прокуратури. Перевірка триватиме до 20 березня.

«Провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушення, пов’язаного з корупцією, головним бухгалтером Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Ольгою Сергіївною Кириченко (далі – службове розслідування). Визначити, що предметом службового розслідування є виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушення, пов’язаного з корупцією, головним бухгалтером Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Ольгою Сергіївною Кириченко, з обставин, викладених у поданні Харківської обласної прокуратури від 15.02.2024 № 23-35 вих-24», — сказано у розпорядженні.

Службове розслідування проводить комісія. До її складу увійшли:

  • Віталій Гагарін, депутат Харківської обласної ради, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму (голова комісії, яка проводить службове розслідування),
  • Томіла Погуляєва, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради (секретар комісії),
  • Андрій Гнатушок, начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради(член комісії),
  • Ігор Захарченко, депутат Харківської облради, заступник голови постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму (член комісії),
  • Максим Колінько, заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату облради (член комісії),
  • Ілля Крючков, начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату облради (член комісії),
  • Ольга Олійник, методист Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів (член комісії).

Після проведення службового розслідування комісії складе акт.

Зазначимо, Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів створили у 2000 році, коли об’єднали Обласні курси підвищення кваліфікації працівників культури та Обласний методичний кабінет навчальних закладів культури і мистецтв. У Центрі підвищують кваліфікацію педпрацівники і керівники закладів початкової мистецької освіти та бібліотечних, клубних і музейних закладів регіону.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківщина займає лідерські позиції за кількістю корупціонерів. Регіон знаходиться на четвертому місці рейтингу.

Джерело

Новости Харькова