Франція допоможе захистити критичну інфраструктуру Харківської області

Заступники голови ХОВА зустрілися з послом Франції в Україні.

Мобільні вогневі групи знищують російські дрони, проте потрібні системи захисту повітряного простору у боротьбі з ракетами С-300, а також споруди, якими можна захистити критичну інфраструктуру.

Франція допоможе Харківській області у захисті об’єктів критичної інфраструктури. Таку допомогу обговорювали на зустрічі заступники голови ХОВА Роман Семенуха, Олена Логвинова, Михайло Харнам із надзвичайним і поважним послом Франції в Україні Гаелєм Весьєром. Про це повідомили у ХОВА.

«Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією підсилила реалізацію спільних проєктів. Серед них — захист та відновлення енергетичної інфраструктури», — розповіли у ХОВА.

Як зазначив заступник голови ХОВА Роман Семенуха, для захисту енергетичної інфраструктури у регіоні, зокрема, створили понад 100 мобільних вогневих груп, які знищують російські безпілотники. Проте окупанти б’ють також ракетами С-300, тому Харківщина потребує захисту.

«Робота над захистом енергетичної інфраструктури триває безперервно. Для цього, було створено більше ніж 100 мобільних вогневих груп, основним завданням яких є збиття ударних БПЛА типу Shahed. Водночас ворог завдає ударів ракетами систем С-300, для збиття яких потрібні потужні системи захисту повітряного простору», — сказав Семенуха.

Харківщині необхідні споруди різних рівнів — захист від БПЛА та ракет.

Окрім захисту критичної інфраструктури із послом Франції обговорювали відбудову медичних об’єктів Харківської області, які постраждали під час війни, та підтримку бізнесу. Посол Франції в Україні Гаель Весьєр зазначив, що для Франції важливо підтримувати економіку України.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку лютого голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що Харківщині обіцяють посилити захист повітряного простору. Посилення має захистити від ворожих атак критичну інфраструктуру регіону та зменшити терор цивільного населення.

Джерело

Новости Харькова