Фірма, яка ремонтувала дороги у Харкові, завдала збитків на 600 000 гривень

Підрядник не виконав усі роботи, які були прописані у договорі.

Суд ухвалив рішення стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю майже 600 000 гривень збитків при ремонті доріг і тротуарів.

За даними слідства, у 2019 році приватна фірма підписала договір із підрозділом міської ради на ремонт доріг і тротуарів по вулиці 12 Квітня (Індустріальний район). Проте компанія порушила умови договору та завдала бюджету міста збитків на суму у понад пів мільйона гривень.

«Однак підрядником порушено умови договору — вартість та обсяги фактично виконаних робіт не відповідають замовленню. У результаті бюджету Харківської міської територіальної громади завдано збитків на суму майже 600 тис. грн.», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Тому прокурори подали до Господарського суду Харківської області позов. Однак суд не задовольнив його. Після цього прокуратура направила апеляційну скаргу, суд погодився з її позицією та ухвалив щодо підрядника нову постанову.

«Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури — скасував рішення суду попередньої інстанції і ухвалив постанову, якою зобов’язав стягнути з ТОВ завдані збитки. Зазначена постанова набрала законної сили, вживаються заходи для реального виконання рішення», — розповіли у прокуратурі.

Окрім цього, прокуратура проводить досудове розслідування у кримінальній справі за ч. 3 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, директор фірми вкрав майже мільйон гривень на ремонті пошкодженої гімназії у Харкові. Чоловікові оголосили підозру.

Джерело

Новости Харькова