Енергетик допомагав окупантам налагоджувати енергогосподарство у Куп’янську

49-річному чоловіку заочно оголосили підозру.

Чоловік добровільно зголосився працювати на ворога. 

Під час окупації Куп’янська зловмисник добровільно обійняв посаду «в. о. начальника відділу управління палива, енергетики та вугільної промисловості військово-цивільної адміністрації Харківської області» в адміністрації держави-агресора.

Чоловік із досвідом у сфері палива, енергетики та вугільної промисловості забезпечував роботу управління на території тимчасово окупованого Куп’янського району та наближених до нього населених пунктів. Він керував роботою відділу, координував та налагоджував його діяльність.

Також чоловік виконував накази, розпорядження і вказівки керівництва «управління» і звітував про їх виконання, розробляв і складав функціональні обов’язки працівників відділу, проводив наради.

Погоджував виплату заробітної платні та інших виплат у російських рублях, та призначення керівників підприємств. Контролював використання паливно-енергетичних ресурсів адміністрацією підприємств. 

«Розробляв, складав та подавав на затвердження керівництва плани перспективного розвитку енергогосподарства, підвищення ефективності виробництва підприємств, а також вносив пропозиції щодо їх реконструкцій, технічного переоснащення. Здійснював керівництво роботами з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій на підприємствах. Організовував і контролював проведення випробувань та приймань енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію на підприємствах», — розповіли про діяльність колаборанта у Харківській обласній прокуратурі.

49-річному чоловіку заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, енергетик допомагав окупантам створювати «росію» на Харківщині. Чоловік налагоджував енергомережу у місцях розташування окупантів.

Джерело

Новости Харькова