Експоліцейський із Харківщини здавав окупантам учасників АТО

Чоловіка судитимуть.

Зрадник устиг побувати на трьох посадах при окупантах.

До Орджонікідзевського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського, який під час окупації селища Шевченкове перейшов на бік загарбників. Колишній помічник чергового сектору реагування патрульної поліції спочатку займався патрулюванням вулиць, затримував людей, приймав заяви і охороняв так звану «поліцію» окупантів.

Пізніше зрадник влаштувався до «управления внутренних дел временной гражданской администрации Харьковской области», яке створили загарбники. Він став «исполняющим обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции». Згодом був призначений ще на одну посаду.

«Аби догодити своїм куратором, він також «зливав» їм дані про відомих йому учасників АТО та співробітників СБУ. Пізніше зрадника перепризначили та він став «уполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции №2 (дислокация пгт Шевченково)». За «роботу» на окупантів він щомісячно отримував 45 тисяч рублів», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 36-річний житель Балаклії при окупантах став так званим «бойцом специального отделения быстрого реагирования УВД ВГА Харьковской области» та незаконно затримував людей.

 

Джерело

Новости Харькова