Душ в укритті: у харківській школі показали, як готуються до комбінованого навчання

В одній зі шкіл Новобаварського району зробили велике укриття.

У шкільному укритті зможуть сховатися 700 людей.

В одній зі шкіл у Новобаварському районі, яка минулого року постраждала через обстріли, триває ремонт. У школі вже замінили вікна, двері, системи опалення, освітлення й водовідведення, провели ремонт у коридорах, відновили стіни й стелі у кабінетах. Зараз ремонтні роботи тривають у підвалі, який служитиме укриттям. Бригади відновлюють там освітлення та демонтують перегородки, щоб розширити кімнати. В укритті обіцяють облаштувати душову кабіну та під’єднаюти інтернет.

«Там будуть облаштовані мінікабінети, щоб після початку повітряної тривоги школярі могли спуститися до підвалу та продовжити навчання. Крім того, укриття обладнають душовою кабіною, санвузлами та сучасною системою вентиляції, а також підключать інтернет. Водночас в укритті зможуть перебувати 700 осіб», — розповіли у міськраді з посиланням на директорку цієї школи Ірину Лапко.

У міськраді зазначили: у Харкові готують шкільні укриття для того, щоб новий навчальний рік розпочати у комбінованому форматі.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові хочуть запровадити комбіноване навчання, яке передбачатиме поєднання онлайн-уроків і частково — навчання за партами. Яким чином це будуть впроваджувати у місті, поки що невідомо.

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що наразі у харківських школах відремонтоване 51 укриття. Ремонтні роботи планують провести ще у 30 шкільних сховищах найпростішого типу. Для цього на сесії Харківської міської ради 13 червня затвердили рішення щодо виділення 47 мільйонів гривень, решту коштів нададуть меценати.

Джерело

Новости Харькова