Двоє шахрайок із Кривого Рогу ошукували жителів Харківщини

Зловмисницями виявилися 19-річна та 25-річна жінки.

Двоє шахрайок із Кривого Рогу ошукували мешканців Харківської області та інших регіонів.

Вони дзвонили людям із повідомленням про те, що їхній родич потрапив у біду, та пропонували перерахувати гроші за його «рятування». Такою схемою шахрайки користувалися тривалий час. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Зокрема, такий випадок стався у Красноградському районі. До поліції звернулася жінка та повідомила, що отримала дзвінок від невідомої дівчини. У розмові дівчина сказала, що з вини її доньки травмована дитина, й терміново потрібні гроші на її лікування. Крім того, «поліцейська» пообіцяла не відкривати кримінальне провадження за гроші. Жінка перевела кошти, однак пізніше з’ясувала, що її донька не вчиняла ніяких правопорушень.

«Нібито дочка перебувала в поліції та з заявницею телефоном говорила «співробітниця поліції». Остання запропонувала за «вирішення» питання щодо не притягнення дочки до кримінальної відповідальності заплатити 63 тисячі гривень. Жінка перерахувала на вказану банківську картку кошти в сумі 28 тисяч гривень. Після чого зателефонувала доньці та дізналась, що та весь час знаходилась на роботі та ніяких правопорушень не скоювала», — розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У середу 17 травня поліцейські встановили зловмисниць. Ними виявилися жительки Кривого Рогу — 19-річна та 25-річна дівчини. Слідству вже відома причетність цих жінок до скоєння ще одного злочину, тоді вони отримали від потерпілої майже 30 000 гривень.

«Вони протягом тривалого часу займалися шахрайськими діями під приводом дзвінків «ваш родич в біді» з мобільних телефонів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання дівчин поліцейські вилучили речові докази: мобільні телефони та банківські картки», — повідомили в поліції.

Співробітники поліції встановлюють інші злочини, до яких можуть бути причетними жінки. Наразі вирішують питання щодо оголошення їм підозри за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській областіФото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, харківська кіберполіція викрила шахраїв, які викрали мільйони гривень з карток. Шахраї пропонували користувачам соцмереж оформити виплати або отримати гроші за товари на сайтах, де перехоплювали дані банківських карток.

Джерело

Новости Харькова