Друг Путіна заявив, що Росії потрібно забирати Харків та Одесу

Голова Чечні Кадиров заявив, що Росії потрібно "активніше і жорсткіше нападати".

Рамзан Кадиров у день інаугурації Путіна заявив пропагандистським ЗМІ, що Росії треба брати два українських міста.

Він назвав Харків та Одесу, які буцімто необхідно «забрати» уже протягом травня, та найближчі території. Про це він сказав в ефірі пропагандистського каналу «Росія-1».

«Я вважаю, що потрібно більш активно нападати, бити треба жорстко, поки є час. Цього місяця потрібно забирати найближчу територію. Обов’язково треба Одесу, Харків забрати», — сказав Кадиров.

На його думку, після цього Президент України Володимир Зеленський сяде за стіл переговорів і підпише необхідні Росії документи.

У Центрі протидії дезінформації підкреслили, що це «лякалка» на внутрішню російську аудиторію. 

«Заява, яка не має нічого спільного з реальністю, оскільки у рф немає достатньо сил та можливостей для захоплення таких великих міст. Очевидно, що це чергова лякалка путінського слуги для привернення уваги до своєї персони російських пропагандистських ЗМІ, які останнім часом про нього забули», — пояснили у ЦПД.

Нагадаємо, учора представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що розвідка знає про кількість військ на кордоні із Харківщиною і не вбачає приводів для занепокоєння. 

У той же час військовий експерт окреслив угруповання «Сєвєр», створене начебто для наступу на Харків і Суми, як «дві потрьопані дивізії десантників».

Джерело

Новости Харькова