Дрон прикордонників знайшов ухилянта з Харківщини

Четверо чоловіків бігли лісом уночі.

Чоловіки призовного віку хотіли втекти до Молдови.

Співробітники Подільського загону Державної прикордонної служби України виявили за допомогою дрона із тепловізором чотирьох чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови. Держкордон хотіли «форсувати» біля села Унтилівка Роздільнянського району на Одещині. Дрон прикордонників зафіксував утікачів у лісі. Прикордонники з’ясували, що це ухилянти, які купили «послугу» у Telegram. Чоловіків затримали.

«Як стало відомо, жителі Харківської, Рівненської та Черкаської областей, аби потрапити до сусідньої країни, скористались Тeлеграм-каналом. За послугу — без проблем дістатися по той бік кордону, кожний з них мав сплатити «консультанту» із месенджера по 60 тисяч гривень», — розповіли у Державній прикордонній службі України.

Щодо чоловіків склали адмінпротоколи за ч. 2 ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справи уже направили до суду.

Як писав KharkovNEWS.info, клірик із Харківщини намагався у рясі втекти за кордон. Наряд Ізмаїльського прикордонного загону затримав трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. 

Джерело

Новости Харькова