Директора ліцею з Харківщини, який працював на окупантів, судитимуть за державну зраду

Керівника Андріївського ліцею Великобурлуцької селищної ради Віктора Шестопалова затримали першого листопада.

Завершено досудове розслідування щодо директора ліцею, який змушував вчитися за російською програмою під час тимчасової окупації села Андріївка.

Обвинувальний акт щодо директора освітнього закладу направлено до суду. Віктора Шестопалова судитимуть за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Під час досудового розслідування було встановлено, що директор ліцею отримав російські підручники і готовий працювати за стандартами РФ.

«Директор навчального закладу активно підтримував «руський мир». У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання у закладі буде здійснюватись за російською програмою, а оплата працівникам виплачуватиметься у російських рублях. Сьомого вересня у селищі Великий Бурлук колаборант отримав російські підручники за стандартами освіти держави-агресора, які у подальшому привіз до навчального закладу. Після цього він надав вказівку працівникам роздати отримані ним російські підручники учням, аби організовувати освітній процес за програмою РФ», — повідомили в прокуратурі Харківської області.

Обвинувальний акт направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Нагадаємо, Шестопалову вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти). Карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади строком від десяти до п’ятнадцяти років.

Джерело

Новости Харькова