Диякон Добкін відслужив у храмі московського патріархату

Храм був пошкоджений російськими обстрілами.

Диякон Добкін допомагав вести недільну службу у храмі УПЦ московського патріархату.

9 квітня, у Вербну неділю, у П’ятихатках помітили колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. Він допомагав вести богослужіння у храмі Української православної церкви московського патріархату. Відповідне відео опублікували у харківських Telegram-каналах.

На відео диякон Добкін у зеленій рясі із жовтим орнаментом тримає релігійні атрибути. У цей час священник читає молитву російською мовою. Добкін разом зі священнослужителями та парафіянами перехрещується й після слів священника про освячення розмахує кадилом. Все це відбувається на території храму святої Тамари, пошкодженого російськими обстрілами навесні 2022 року.

Нагадаємо, у ніч із 11 на 12 березня 2022 року Росія обстріляла храм Святої благовірної цариці Тамари.

Як писав KharkovNEWS.info, 7 квітня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій посвятив Михайла Добкіна у диякони Української православної церкви Московського патріархату. Диякон є нижчим ступенем священства. Диякони допомагають єпископам і священникам у богослужінні, але самостійно здійснювати обряди їм не дозволено.

Під час війни Добкін фотографувався на танку та носив протитанкові міни на звільненій території Борівської громади. Наприкінці червня Добкін хотів, щоб його вважали націоналістом.

Джерело

Новости Харькова