Чиновниця з Харківщини працювала на окупантів

Колаборанткою виявилася 60-річна жінка.

Під час звільнення Харківської області колаборантка втекла із загарбниками.

Слідчі заочно оголосили підозру 60-річній жительці села Курилівка Куп’янського району, яка під час окупації добровільно влаштувалася до адміністрації загарбників. Жінка обійняла посаду «и. о. главного специалиста отдела сектора внутренней политики Куриловского территориального отдела ВГА Купянского района». На посаді вона займалася збором документів на односельців для оформлення та видачі російської гуманітарної допомоги у сумі 10 000 рублів і нараховувала зарплатню співробітникам «адміністрації».

«До вторгнення вона була головним спеціалістом з внутрішньої політики. Росіяни створили власну незаконну адміністрацію та взяли чиновницю на таку ж посаду до свого фейкового відділу внутрішньої політики. Для них зрадниця збирала документи на місцевих мешканців, щоби оформлювати грошові виплати в рублях, нараховувала зарплату від рф працівникам відділу, в якому працювала, заповнювала звіти про страхові внески», — розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, суд оштрафував залізничника з Куп’янська, який став колаборантом. Валерій Безпалов працював на залізниці окупантів.

Джерело

Новости Харькова