Через війну з Харкова переїхали понад 200 підприємств

Підприємства скористалися програмою релокації.

Найбільше харківських підприємств переїхали до п’яти областей України.

Із Харкова в інші регіони повністю або частково перемістили потужності 204 суб’єкти господарювання: 137 юридичних осіб і 67 — фізичних. Переміщення здійснили за програмою релаксації підприємств. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент адміністративних послуг і споживчого ринку.

Станом на 2 лютого заявки на участь у державній програмі подали 380 підприємств із Харкова: 265 юридичних осіб і 115 фізичних осіб-підприємців.

Зокрема, 104 підприємства вже відновили роботу на нових місцях, 16-ти підприємствам запропонували локацію для переїзду, 22 суб’єкти господарювання перебувають на стадії переїзду. Від запропонованого місця розташування 122 підприємства відмовилися. Ще два повернулися в Харків. Це — підприємства легкої промисловості та металообробки.

«Найбільше підприємств релокувалося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей», — розповіли у Харківській міськраді.

Нагадаємо, програма релокації підприємств діє в Україні з березня 2022 року. Вона передбачає переміщення підприємств, які знаходяться на територіях у зонах бойових дій, у більш безпечні регіони на Заході України.

Як писав KharkovNEWS.info, через війну постраждали 163 підприємства, фірм та фермерських господарств у Харківській області.

Зокрема, це підприємства, зареєстровані в Ізюмському районі (наприклад, «Хлібопродукт», «Терра», «Злагода», «Успіх Слобожанщини»), Куп’янському («Зоря», «Бурлуцьке», «Первомайське», «Овочі Слобожанщини»), Чугуївському («Гракове», «Базаліївський колос», «Благодатне»,»Артемівські зорі»), Богодухівському («Басово», «Лан»), Лозівського («Колос»), Харківському районах («Промінь», «Обрій»), а також у місті Харків (С-Альфа Грин»).

Джерело

Новости Харькова