Через обстріли Харківщини зайнялися будинок і сільгосптехніка

Рятувальники гасили пожежі та перевіряли місця обстрілів.

Під вогнем перебував Куп’янський район.

У четвер 22 червня о 14:33 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу у селі Петропавлівка, яка сталася через обстріл із боку російських окупантів. Підрозділ виїхав за адресою. На момент його прибуття палав дах житлового будинку. Площа пожежі склала 50 квадратних метрів. За годину пожежу ліквідували.

«До гасіння цієї пожежі долучилось одне відділення 44-ї Державної рятувально-пожежної частини у складі п’ятьох людей особового складу і одна одиниця техніки. О 15:44 вони ліквідували вогонь. Жертв та постраждалих немає», — розповіли у ГУ ДСНС.

Увечері під обстріл потрапило село Кругляківка. О 17:28 загарбники вдарили по сільськогосподарському підприємству. Снаряд влучив у скупчення сільгосптехніки. Після цього сталося займання. Вогонь охопив 100 квадратних метрів площі.

«Вогнем знищено шість одиниць цієї техніки, один комбайн зазнав ушкоджень. На місці події працювали рятувальники 14-ї та 44-ї ДПРЧ: три одиниці техніки та 15 людей особового складу. Вони боролись з вогнем до 19:13», — повідомили у ГУ ДСНС.

Також рятувальники виїжджали перевіряти місце обстрілу у селі Кругляківка. Обстріл там стався об 11:00. Унаслідок удару пошкодження виявили на території двох приватних домоволодінь та присадибній ділянці ще одного.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, також учора був обстріляний Куп’янськ. Після обстрілу виникла пожежа у лісі.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 21 червня загарбники обстріляли Вовчанськ у Чугуївському районі. Внаслідок обстрілів були пошкоджені м’ясокомбінат, житлові будинки й господарчі споруди, сталися пожежі.

Джерело

Новости Харькова