Будинок на Салтівці підлягає частковому демонтажу

Перший під'їзд неможливо відновити.

Частковому демонтажу частин або окремих конструкцій підлягає будинок по вулиці Наталії Ужвій.

2 червня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області схвалила перелік потенційно аварійно небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт щодо часткового демонтажу частин об’єкта або його окремих конструкцій. Відповідний протокол рішення комісії опублікований на сайті Харківської обласної військової адміністрації.

В опублікованому переліку вказаний лише один об’єкт. Це — будинок по вулиці Наталії Ужвій, 82 (1 під’їзд), розташований на Північній Салтівці у Київському районі Харкова.

У протоколі сказано, що перелік схвалений на підставі розгляду та опрацювання наданих документів — листи Харківської міської ради від 10 травня 2023 року, слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області від 20 квітня та управління Служби безпеки України у Харківській області від 21 квітня.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 не вдасться відновити перший під’їзд. Такий висновок дала експертиза.

«Фахівці підтвердили, що перший під’їзд будинку точно відновити не можна. Щодо другого під’їзду, то фахівці оцінюють його пошкодження у 65%, але після початку розбирання завалів рівень пошкодження конструкції може виявитися вищим», — казав тоді міський голова.

Голова правління компанії «Жилстрой-1» Олександр Харченко вважає, що на Північній Салтівці неможливо буде реконструювати лише одну 16-поверхівку — по вулиці Наталії Ужвій, 82. Цей будинок складається із двох під’їздів. В одному повністю відсутні перекриття.

Попри те, що будинок на вулиці Ужвій, 82 визнаний таким, що не підлягає відновленню, він залишається на карті укриттів.

Джерело

Новости Харькова