Більшість нових бізнесів у Харківській області відкривають жінки

Частка жінок-директорів набагато менша.

У Харківській області цього року жінки частіше реєстрували нові ФОПи, ніж чоловіки.

До таких висновків прийшли аналітики «Опендатабот». За їхніми підрахунками, 53,6% нових підприємств на Харківщині зареєстрували жінки. Така ж тенденція прослідковується в усіх регіонах України — жінки відкрили 56% нових ФОПів.

Дані Опендатабот

«Найбільш помітно кількість підприємиць зросла від початку осені: на жінок припадає 60% нових ФОПів. Для порівняння, у 2021 році справи, відкриті жінками, складали 49% від загальної кількості нових бізнесів», — з’ясували аналітики.

У той же час на керівні посади жінок призначають нечасто. У Харківській області цього року 31% директорів нових компаній — жінки. Так само і в Україні жінок-начальниць на підприємствах — менше третини. Ці показники такі ж самі, як і в 2021 році, а минулого року жінок на керівних посадах новостворених підприємств було лише 28%.

Найчастіше очолюють новостворені компанії жінки у Чернігівській, Чернівецькій та Кіровоградській областях. А найменше жінок-директорів другий рік поспіль у Києві та області, а також на Полтавщині та Черкащині.

Як писав KharkovNEWS.info, із січня по жовтень 2023 року бізнес у Харкові закрили 12 800 фізичних осіб-підприємців. За цей же період відкрили свою справу близько 12 000 підприємців.

Джерело

Новости Харькова