Безробітний житель Харківської області брав гроші за доставку речей в окупацію і зникав

Зловмисник просив аванс, а потім блокував клієнтів.

Шахраю загрожує до трьох років тюрми.

14 грудня слідчі оголосили підозру 20-річному жителю Чугуєва, який ошукував людей. Він розміщував оголошення про перевезення речей до окупованих територій України. Охочим скористатися послугою відправляв у листуванні банківську картку та просив зробити передплату, інакше не надасть послугу. Люди перераховували гроші, однак послугу так і не отримували. Поліцейські розшукали зловмисника. Як виявилося, це безробітний житель міста Чугуїв.

«В листуванні з потерпілими чоловік надавав номер банківської картки та попереджав, що без передплати не зможе надати послугу. Після надходження коштів блокував потерпілих. Поліція встановила двох постраждалих від шахрайських дій зловмисника. Один з них перерахував на картку шахрая передплату у сумі 1500 гривень, другий — 1000 гривень», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

У зловмисника провели обшук. Під час нього знайшли та вилучили мобільні телефони, SIM-картки, банківські картки, комп’ютерну техніку. Підозру чоловікові склали за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, шахрай ошукав пенсіонерів на 400 000 гривень. Чоловік проведе три роки у тюрмі.

Джерело

Новости Харькова