Атака дронів на Харків: російські безпілотники влучили по нафтобазі

Через вибух стався витік палаючого палива.

По вулиці Котельній у Немишлянському районі пошкоджені майже всі будинки.

Пожежа у Харкові внаслідок влучання трьох безпілотників типу «шахед» спалахнула на нафтобазі, уточнив начальник Слідчого управління поліції області Сергій Болвінов у коментарі для Суспільне Харків.

Близько 23 години 9 лютого росіяни вдарили по нафтобазі у Харкові трьома безпілотниками типу Shahed.

Вщент згоріло 14 будинків. Фото: Нацполіція 

«Через влучання стався вибух на цій нафтобазі, місткості були пошкоджені, через що стався витік паливно-мастильних матеріалів. Дизель та бензин змішався зі снігом і вулиця, яка йде вниз від нафтобази, перетворилася на пекельну лаву. Через це сталося загоряння приватних будинків по вулиці Котельній. Пошкоджені майже всі будинки. Люди загинули через те, що не змогли вибратися на подвір’я, у дворах були автівки, які також загорілися», — сказав Болвінов.

За його словами, це цивільна нафтобаза.

«На ній не зберігалося жодного військового майна, жодної військової техніки. Це цивільна нафтобаза одного з великих операторів на ринку ГСМ. У нас є інформація від двох охоронців, які перебували на цій базі. Після першого влучання вони сховалися в укритті, яке розташоване через дорогу навпроти бази. Вони дають нам інформацію, що це був звук «шахедів», розповів Болвінов виданню «Думка».

На місці злочину працюють надзвичайники та слідчі. Фото: Сергій Болвінов 

Сергій Болвінов наголосив, що кількість постраждалих може зрости.

«Місце події не є ця вулиця, це фактично невеликий мікрорайон. Це не одна вулиця Котельна, це вулиці, по яких йшло паливо, яке горіло. Тому що дуже багато зруйнованих приватних будинків. Також територія є промзони, там також є пошкодження, руйнування промислових об’єктів, складів фактично. Остаточна кількість потерпілих, поранених та людей, які втратили майно, буде встановлена згодом», — сказав Болвінов.

️Як писав KharkovNEWS.info, окупанти завдавали ударів безпілотниками типу «шахед» з Бєлгородської області із 22:46 9 лютого. Один із безпілотників влучив в об’єкт критичної інфраструктури, загорівся приватний сектор у Немишлянському районі. В одному будинку у Харкові Росія убила цілу сім’ю, найменшій дитині було пів року. Надзвичайники врятували понад 50 осіб.

Джерело

Новости Харькова