18-річний житель Харківщини намагався купити мотоцикл на Сумщині за сувенірні гроші

Після того, як чоловіка викрили, він спробував утекти. 

Мешканець Харківської області хотів ошукати чоловіка з Сумщини. 

У неділю 14 квітня 18-річний житель Харківщини приїхав до одного із сіл Охтирського району (Сумська область), аби придбати мотоцикл у місцевого мешканця, з яким попередньо домовився про покупку.  

Сплатити за мотоцикл чоловік хотів сувенірними купюрами, оскільки справжніх грошей не мав. Проте продавець прийшов не сам, і покупець став нервувати. Той запідозрив обман, а коли подивився на гроші, зрозумів, що вони несправжні, та викликав поліцію. Чоловік намагався втекти, проте його зупинили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крадій із Сумщини продав цінні ікони у Харкові

«Під час огляду транспортного засобу продавець був не сам, як планував зловмисник. Зрозумівши, що все пішло не за планом, останній почав сильно хвилюватися та вести себе підозріло. Цей факт насторожив власника мотоцикла, а коли він побачив, що у покупця при собі знаходяться сувенірні, купюри він одразу викликав поліцію. Після чого останній почав тікати, але йому це не вдалося. У подальшому під час спілкування з правоохоронцями, які прибули на місце, хлопець розповів про свій намір шляхом обману придбати мотоцикл”, — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Сумській області. 

Слідчі відкрили кримінальну справу за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни допомагали виготовляти фальшиві документи. За місяць на фальшивих документах учасники схеми заробляли близько мільйона гривень.

Джерело

Новости Харькова