ЗСУ відбили атаку на Харківщині

Окупанти продовжують штурмувати українські позиції на Куп'янському напрямку.

Минулої доби ворог намагався наступати на Харківщині й обстріляв майже 20 населених пунктів.

Збройні сили Україні продовжують відбивати атаки на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському напрямках. Протягом минулої доби захисники відбили понад 100 ворожих атак.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка не змінилася, формування ворожих наступальних угруповань не було виявлено. Хоча противник продовжує утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України й осбтрілювати населені пукнти і позиції ЗСУ.

«Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Зелене, Устинівка, Анискине, Шев’яківка, Дворічна та Западне», — повідомили в Генштабі.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Гряниківка, яке росіяни намагались повернути під свій контроль протягом лютого 2023 року. ЗСУ тримають позиції. Росіяни обстріляли райони населених пунктів: Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія почала анонсований великий наступ на початку лютого 2023 року. Мета окупантів — вийти на кордони Донецької і Луганської областей до березня 2023 року. На Харківщині можливі три маршрути нападу, аби розтягнути Сили оборони України.

Джерело

Новости Харькова