Затримали рецидивіста, який допомагав окупантам мінувати Харківську область

29-річний мешканець Золочівської ОТГ добровільно працював на ворога.

Раніше засуджений чоловік під час окупації села всіляко співпрацював із військовими РФ.

СБУ затримала жителя Макарового (Золочівщина), який допомагав встановлювати мінні поля під час окупації Харківщини. 29-річний чоловік раніше був засуджений за тяжкі злочини.

«Під час захоплення населеного пункту він допомагав російським загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних загороджень. Серед замінованих ділянок були місцеві дороги та проїзні частини, якими користувались мирні жителі району. Крім того, він здавав загарбникам адреси учасників руху опору в регіоні. Після цього рашисти викрадали людей та відвозили їх до російських катівень. Також зловмисник разом з окупантами грабував будинки односельчан, які на той час виїхали на підконтрольну Україні територію», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Мародер допомагав викрадати авто, виносити побутову техніку, меблі та інше приватне майно односельців. Після звільнення району рецидивіст намагався сховатися, щоб уникнути правосуддя.

Слідчі знайшли його і затримали, йому повідомили про підозру за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Зрадник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Джерело

Новости Харькова