Затримали блогера, який виправдовував удари «Іскандером» по Харкову

СБУ викрила проросійського інтернет-агітатора в Одесі.

Чоловік підтримав країну-агресора, через яку під час удару 2 січня загинула жінка й постраждали понад 60 людей.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі блогера, який виправдовував обстріл Харкова 2 січня. Блогер опублікував на платформі ТікТок відео, де висловився щодо удару. Чоловік має 12 000 підписників. Після того, як він розмістив відео, його використали росіяни для пропаганди на своєму телебаченні.

«Тоді окупанти вдарили по місту російськими ракетами типу «Іскандер», що призвело до великої кількості загиблих та поранених місцевих жителів. Незважаючи на це, фігурант намагався «відбілити» воєнний злочин загарбників перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки. Того ж дня цей фейк вийшов в ефірі росТБ, звідки його підхопили пропагандистські інформресурси», — розповіли у Службі безпеки України.

Слідчі оголосили одеситу підозру за ч. 2 і 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення та конфіскація майна.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу Харкова 2 січня загинула 91-річна жінка, постраждали 62 людини. 4 січня у лікарні померла 84-річна постраждала, 8 січня — ще один постраждалий, співробітник «швидкої» Сергій Седлярук. У Шевченківському районі Харкова впало три ракети. Були пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі будівлі, магазини, кафе, аптеки, автомобілі.

Як писав KharkovNEWS.info, ракети, якими російські окупанти обстріляли Харків 2 січня, розроблені у Північній Кореї. Такого висновку дійшли за результатами попередньої експертизи. Проте остаточно походження ракет установлять після завершення комплексної комісійної експертизи.

Джерело

Новости Харькова