За місяць у Харкові закрили бізнес понад 1000 підприємців

При цьому, понад 800 підприємців розпочали власну справу.

Станом на 1 лютого у Харкові зареєстровано 119 494 фізичних осіб-підприємців.

Протягом січня припинили роботу 1003 фізичні особи-підприємці. Перемістили свій бізнес в іншу область або тергромаду 28 підприємців, відкрили справу 840 підприємців. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на Головне управління Державної податкової служби в Харківській області.
 
«Попри надскладні умови, підприємці не склали руки, вони докладають максимум зусиль для відновлення і продовження діяльності в умовах великого ризику та невизначеного майбутнього», — зазначили в департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради.

За інформацією міськради, на початок 2023 року у Харкові працювали 119 743 фізичних осіб-підприємців. Зазначимо, на початку 2022 року налічувалося 123 421 підприємець. 

Із березня по грудень 2022 року закрили свою справу 11 416 підприємців. Перемістили свій бізнес із Харкова в іншу область або територіальну громаду 267 бізнесменів. Водночас за 11 місяців відкрили свою справу у Харкові 6470 людей.

Як писав KharkovNEWS.info, через війну постраждали 163 підприємства, фірм та фермерських господарств у Харківській області.

Зокрема, це підприємства, зареєстровані в Ізюмському районі (наприклад, «Хлібопродукт», «Терра», «Злагода», «Успіх Слобожанщини»), Куп’янському («Зоря», «Бурлуцьке», «Первомайське», «Овочі Слобожанщини»), Чугуївському («Гракове», «Базаліївський колос», «Благодатне»,»Артемівські зорі»), Богодухівському («Басово», «Лан»), Лозівського («Колос»), Харківському районах («Промінь», «Обрій»), а також у місті Харків (С-Альфа Грин»).

Джерело

Новости Харькова