За державну зраду судитимуть керівницю громади з Харківської області

Під суд піде Олена Третяк.

Олена Третяк пішла на співпрацю з ворогом, хоча її громада не перебувала в окупації.

До Красноградського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт стосовно 49-річної голови Наталинської сільської ради Олени Третяк. Її обвинувачують у державній зраді.

Слідчі встановили, що Третяк добровільно змовилася з російськими спецслужбами та передавала їм інформацію про українських військових, патріотів, а також розташування укриттів і військкоматів. Робила це системно. При цьому, Наталинська громада перебувала у глибокому тилу. Третяк зробила список, який назвала «Вредители». У цей перелік вона записувала жителів Красноградського району із проукраїнською позицією.

«Також на завдання російських кураторів жінка збирала та передавала інформацію щодо осіб, які здійснювали та здійснюють захист України у складі ЗСУ, відомості щодо розташування споруд цивільного захисту (бомбосховищ та об’єктів укриття), окремих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, відділів поліції на території Красноградського району та будівель, у яких проводяться наради представників органів влади», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо Третяк склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України. Зараз вона тимчасово відсторонена від посади та знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці січня 2023 року Служба безпеки України затримала Олену Третяк. У лютому Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про її відсторонення від посади.

Джерело

Новости Харькова