Ув’язнений шахрай навіть із слідчого ізолятора у Харкові грабував людей

Чекаючи вирок за попередній злочин, чоловік устиг вчинити новий.

Обвинувачений займався онлайн-шахрайством.

Слідчі оголосили підозру 27-річному чоловікові, який перебував у Харківському ізоляторі та очікував вирок за злочин. За даними слідства, він був організатором шахрайського угруповання, яке ошукало понад 30 людей за допомогою онлайн-фішингу.

Зловмисники знаходили людей на популярній торговельній платформі, надсилали у месенджер продавцям товарів фішингові посилання на сервіс доставки, де була пропозиція про отримання грошей за проданий товар. Однак після того, як люди вводили реквізити своїх карток, грабіжники отримували доступ до їхніх грошей. Обвинувальний акт щодо шахраїв передали до суду. Організатор схеми, перебуваючи в ізоляторі, вирішив продовжити займатися шахрайством та встиг ошукати двох людей.

«Чекаючи на вирок суду, зловмисник спробував поновити злочинну діяльність за аналогічною схемою шахрайства та встиг ошукати двох потерпілих. Працівники Харківського СІЗО та кіберполіцейські оперативно припинили діяльність зловмисника», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікові сформували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківщини ошукував людей під виглядом волонтера. Підозру отримав 35-річний чоловік.

Джерело

Новости Харькова