Учителька-колаборантка влаштувалася до харківського ліцею

Жінка знаходиться під вартою.

Колаборантку судять у Червонозаводському райсуді Харкова.

Під час окупації Куп’янського району так званою «директоркою» Гусинського ліцею у селі Кіндрашівка стала Валентина Коротун, яка до цього працювала учителькою. Після деокупації колаборантка переїхала у Харків і влаштувалася до ліцею №103. Вона обійняла посаду учителя початкових класів. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Нагадаємо, Коротун перебувала на посаді «директорки» Гусинського ліцею при окупантах із червня минулого року. Вона  повідомила учителям, що ліцей буде працювати за російськими стандартами, та зробила перелік співробітників, які були готові працювати в ньому. У ліцей завезли російські підручники. Так звана «директорка» з іншими колаборантами поїхала в Росію навчатися викладати за новими правилами.

Улітку 2023 року справу Коротун передали до Червонозаводського райсуду Харкова. Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Обвинувачена знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, десятки харківських вчителів під час окупації погодились вчити дітей за російськими стандартами. 

Вони пройшли перекваліфікацію у серпні минулого року. Тоді учителі-колаборанти з Куп’янщини та Ізюмщини поїхали у російські міста Курськ і Бєлгород. Тих, хто не схотів переходити на бік окупантів, заміняли місцевими колаборантами, при цьому вони не обов’язково повинні були мати відповідну освіту.

Джерело

Новости Харькова