У засіданні суду по справі авіатрощі на Харківщині оголосили перерву

Йдеться про авіакатастрофу Ан-26, яка сталася біля Чугуєва восени 2020 року.

Один з обвинувачених заявив, що не може брати участь у засіданні, оскільки виконує бойові завдання у Харкові.

У четвер 26 жовтня Київський районний суд Полтави оголосив перерву у засіданні щодо справи про авіакатастрофу Ан-26, яка сталася біля Чугуєва восени 2020 року. Засідання перенесено на 14 листопада. Про це пише «Суспільне».

Суд задовольнив відповідне клопотання адвоката одного з обвинувачених, екскомандира військової частини В’ячеслава Глазунова. У клопотанні Глазунов просив оголосити перерву через те, що знаходиться у відрядженні на виконанні бойових завдань із 14 жовтня. Прокурор зазначив, що це не є поважною причиною, оскільки той перебуває у Харкові, де є можливість брати участь у засіданні онлайн з будь-якого суду. Інші учасники засідання вийшли на відеозв’язок.

«Дане відрядження не підпадає під категорію поважних причин неприбуття. Його відряджено до міста Харків, яке не є на даний час зоною ведення бойових дій, там відновлені вже практично всі судові інстанції, які також здійснюють розгляд судових справ. Тому проблеми в тому, щоб вийти сьогодні в судове засідання, взяти участь, я не бачу», — зазначив прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони східного регіону Павло Юхимович.

Адвокатка Глазунова Марина Юр’єва наполягала на тому, що причина неявки її підзахисного є поважною. За її словами, Глазунов раніше не пропускав засідань суду, зараз має виконувати наказ, про направлення його саме у Харків не просив.

«А невиконання наказу ― це законна дія взагалі? Це таке риторичне запитання до прокурора. Відповідно до тих документів, які ми надавали, вони підтверджують те, що це не безпосередньо обвинувачений Глазунов попросив його відрядити кудись. Жодного судового засідання Глазунов ні з хвороби, ні з будь-яких причин не пропускав. Просимо визнати неявку Глазунова з поважних причин», — сказала Юр’єва.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 25 вересня 2020 року військово-транспортний борт Ан-26Ш впав і загорівся неподалік Чугуєва. На борту було 27 людей, вижити вдалося тільки одному — В’ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 людей, ще один, Віталій Вільховий, помер у лікарні. Попрощалися із загиблими 6 жовтня на площі Свободи, після чого поховали в одинадцяти регіонах України.

У справі Ан-26 обвинувачуються екскомандувач Повітряних сил України Сергій Дроздов, колишній командир військової частини А41104 В’ячеслав Глазунов, екскерівник польотами частини А41104 Олександр Жук, колишні заступники командира частини А41104 Олександр Вовк і Роман Куценко, колишній тимчасовий виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба Олександр Туринський.

Джерело

Новости Харькова