У всіх постраждалих через обстріл будинках у Харкові відновили комунікації

Кілька родин розселили до гуртожитків.

Після ракетного удару по вулиці Благовіщенській були пошкоджені 30 будівель, більшість — житлові будинки.

У всіх будинках, що постраждали під час останнього обстрілу Харкова 16 січня, відновили комунікації. Споживачам подали тепло, воду, газ та електрику. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Що стосується інфраструктури, було пошкоджено 23 житлових будинки, це цивільні об’єкти. Шість будинків, які були пошкоджені, — це кафе, навчальний заклад, медичний заклад. І це жахливо. На сьогодні ми практично усунули всі ці руйнації, які були, закрили контури, подали теплопостачання, водопостачання, енергопостачання, газопостачання. Працюємо далі, бо дуже важкі руйнації, які накоїв російський агресор», — сказав Терехов.

Унаслідок ракетних ударів були вибиті 687 вікон. Комунальники та волонтери закрили понад 400 вікон, роботи продовжують. Декілька родин розселили у гуртожитки.

«Сьогодні піклуємося. Бо люди вийшли з цих житлових будинків без нічого. Тому потрібен був і теплий одяг, і предмети гігієні, і медикаменти певні. Тому сьогодні ми розселили ці родини. Вони знаходяться у гуртожитках. Є все необхідне для того, щоб вони більш-менш у нормальних умовах жили», — розповів мер Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти обстріляли старий центр Харкова увечері 16 січня. По місту запустили дві ракети С-300 із Бєлгорода. Через обстріл постраждали 17 людей: 16 жінок від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Приватний медичний центр, навпроти якого влучила одна з ракет, спеціалізується на гінекологічній допомозі. Більшість поранених з вулиці Благовіщенської — пацієнтки медзакладу. На сьогодні у лікарні перебувають дванадцятеро людей, троє із них — у важкому стані.

Джерело

Новости Харькова