У суді на Харківщині — новий голова

Чугуївський міський суд обрав голову.

Ігорю Карімову тричі робили догану.

20 червня у Чугуївського міському суді Харківської області відбулися збори суддів, на яких головою обрали Ігоря Карімова.

«Зборами суддів шляхом таємного голосування одноголосно обрано головою Чугуївського міського суду Харківської області суддю Карімова Ігоря Валерійовича», — розповіли у суді.

Згідно з системою аналітики відкритих даних Clarity Project, Ігор Карімов тричі отримував догани. Дві з них датовані 6 грудня 2018 року. Через них Карімова позбавляли доплат до посадового окладу на один місяць. Одна догана була за зверненням колишнього прокурора Харківської області Юрія Данильченка.

Ще одна догана була зроблена Карімову 30 січня 2019 року. Тоді суддю позбавили права отримувати доплати до посадового окладу протягом трьох місяців.

У травні 2021 року суддя Ігор Карімов звертався до Вищої ради правосуддя із повідомлення про втручання у його роботу. Карімов розповів, що 12 травня йому зателефонували, однак він не узяв слухавку, оскільки знаходився на засіданні суду. Згодом на його телефон надійшло повідомлення, де його обвинувачують у хабарництві.

«Шановний Ігор Валерійович! Ви стали на хибний шлях хабарника, який в угоду місцевим панам та іншим негідникам за гроші від 300 до 700 доларів рішенням суду віддає людську землю пройдохам, які вас потім паплюжать. В ДБР про це вже відомо. Патріоти», — було сказано у повідомленні.

Суддя передзвонив, однак номер уже був недоступний. Вищій раді правосуддя Карімов сказав, що вважає таке повідомлення прихованою погрозою та спробою втручання у його роботу для того, щоб «очорнити репутацію судді». Тому він просив встановити, з якого телефону надійшло повідомлення.

Як писав KharkovNEWS.info, 17 травня на зборах Дергачівського районного суду ухвалили рішення щодо обрання голови цього суди. Суд очолив Євген Остропілець.

Джерело

Новости Харькова