У свекрухи харківської чиновниці знайшли автівку та дорогу квартиру

НАЗК звернулося до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Національне агентство з питань запобігання корупції провело перевірку способу життя заступниці директора департаменту Харківської міської ради.

Під час перевірки з’ясували, що харківська чиновниця отримала необґрунтованих активів на суму понад 1,6 мільйона гривень. Як виявилося, майна за ці гроші придбала 83-літня свекруха чиновниці. Проте у НАЗК зазначають: пенсіонерка не має таких доходів, аби дозволити собі придбати коштовне майно, а оформленням та утриманням нерухомості займалася саме чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише троє харківських депутатів показали свої статки

«Під час моніторингу способу життя встановлено, що її 83-річна свекруха придбала автомобіль та квартиру за понад 1,6 млн грн, не маючи на це відповідних законних доходів. Крім того, НАЗК встановило, що всі видатки, пов’язані з оформленням квартири та подальшим її утриманням, здійснювались саме посадовицею та її чоловіком», — розповіли у НАЗК.

Нацагентство передало зібрані про чиновницю матеріали Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі для ухвалення питання про звернення до суду з позовом щодо визнання активів необґрунтованими та повернення грошей державі (ст. 290 Цивільного  процесуального кодексу України).

Як писав KharkovNEWS.info, сільський голова з Харківщини віддав земельну ділянку в оренду сину. Він діяв в умовах конфлікту інтересів.

Джерело

Новости Харькова