У сина депутата Харківської обласної ради втретє забрали права за п’яне водіння

Суд вчергове виніс постанову Дмитру Каратуманову, сину Олега Каратуманова.

Дмитро Каратуманов щонайменше три рази був затриманий п’яним за кермом, проте винним себе не вважає. Ще студентом він збив людину на смерть.

19 грудня 2023 року Дзержинський районний суд Харкова виніс постанову синові депутата Харківської обласної ради Олега Каратуманова — Дмитру Каратуманову, який п’яним керував машиною. Дмитра Каратуманова визнали винним за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначили йому 17 000 гривень штрафу й позбавили права керувати транспортом на один рік. Каратуманов не погодився із постановою та подав апеляцію. Її мають розглянути у Харківському апеляційному суді 20 березня. Про це пишу Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Згідно із матеріалами справи, автівку BMW, за кермом якої був Дмитро Каратуманов, патрульні зупинили 30 жовтня минулого року по вулиці Клочківській, 101-А о 23:55, коли у Харкові вже діяла комендантська година. Як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Проходити огляд він не схотів, протокол підписав, проте пояснення на місці не надав.

На засідання суду 28 листопада Каратуманов не прийшов. Від нього надійшла заява, де було сказано, що Каратуманов не вважає себе винним. Засідання, призначене на 19 грудня, просив відкласти через те, що нібито з 18 грудня буде знаходитися на лікуванні. При цьому, доказів щодо планової госпіталізації не надав.

До цього, також у 2023 році, Каратуманов потрапляв в аварію на проспекті Гагаріна. Тоді він був за кермом цієї ж BMW М760LI.

Нагадаємо, у 2008 році Аudi А-8, за кермом якої був 17-річний Дмитро Каратуманов, на дорозі сполученням Київ — Харків — Довжанський збив на смерть 19-річного студента Івана Гаражу. Каратуманов залишив місце ДТП, його затримали пізніше. Він стверджував, що йому 19 років, і не хотів давати свідчення. Слідство не знайшло доказів вини Каратуманова, кримінальне провадження закрили. Батьки Івана Гаражі сказали, що не мають претензій до Каратуманова.

Після цього Каратуманов тричі потрапляв до уваги поліцейських. Патрульні зупиняли його за водіння в алкогольному або наркотичному сп’янінні. Востаннє це було у жовтні 2023 року (за що йому винесена постанова, яку він збирається оскаржувати).

Зокрема, 30 липня 2017 року Каратуманов сів у стані алкогольного сп’яніння за кермо Mercedes-Benz G55 AMG. Його зупинили по вулиці Сумській, 21. Проходити огляд відмовився. Суд визнав Каратуманова винним та призначив йому 10 200 гривень штрафу, забрав права на один рік.

Ще один випадок стався 27 квітня 2020 року. Тоді Каратуманов керував Toyota Sequoia. Патрульні, які зупинили Каратуманова по вулиці Крамаренківській, 71, виявили у нього ознаки наркотичного сп’яніння. Від проходження огляду знову відмовився. Суд призначив таку ж суму штрафу, як і за попереднє правопорушення, — 10 200 гривень, позбавив права керувати транспортом на рік. Каратуманов подавав апеляцію, проте її не задовольнили.

Окрім цього, Каратуманов мав відношення до кримінального провадження щодо злочинного угруповання «Залютинські», яке підозрюють у вимаганні 700 000 доларів з агропідприємця. Угруповання затримали навесні 2021 року у Харкові. Як виявилося, автівка Каратуманова знаходилася удома в одного з членів угруповання.

«Автомобіль Toyota Sequoia, на якому Каратуманов попався поліцейським в наркотичному сп’янінні і який є його власністю, у рамках справи щодо здирництва арештований, бо знаходився за місцем проживання одного з обвинувачених у справі щодо рекету агропідприємця під час проведення обшуку. Також за рішенням суду було арештовано майно з автомобіля: пістолет Макарова та патрони до нього», — розповіли у ХАЦі.

Також Каратуманов судився з військкоматом. Навесні минулого року справу розглядав суд. Каратуманов не схотів приходити за повісткою до терцентру комплектування, і при цьому, не хотів платити 5100 гривень штрафу, який через це призначили. Восени справу закрили, оскільки Каратуманов відмовився від позову.

До війни Каратуманов був інспектором Держінспекції праці. У 2017 році на нього був зареєстрований регіональний «Опозиційний блок». У 2020 році Каратуманов хотів стати депутатом Харківської міськради, проте його не обрали. У 2010 році обрався до Зміївської райради від «Партії регіонів».

Олег Каратуманов, батько Дмитра Каратуманова, був депутатом Верховної Ради, депутатом Харківської обларди від «Партії регіонів», «Опоблоку», наразі депутат облради від «Блоку Кернеса».

Як писав KharkovNEWS.info, Олег Каратуманов почесним громадянином Харківщини минулого року, проте наприкінці 2023 року Закарпатський суд позбавив його цього звання. На сесії 20 лютого облрада хотіла розглянути питання щодо присвоєння почесного звання Каратуманова, однак питання зняли з порядку денного.

Джерело

Новости Харькова