У семи громадах Харківської області навчають помічників ветеранів

Дев'ятьох кандидатів відібрали для навчання.

У Харківській області почали навчати людей, які хочуть стати «помічниками ветерана».

Заяви на участь у проєкті подали на сьогодні 25 жителів Харківщини. До проєкту долучилися вісім громад, навчання поки стартувало у семи: це Богодухівська, Валківська, Балаклійська, Красноградська, Лозівська, Чугуївська та Пісочинська громади. У ньому беруть участь перші дев’ять кандидатів. Завдяки проєкту хочуть забезпечити індивідуальним професійним супроводом ветеранів і членів їхніх родин, коли вони будуть повертатися із військової служби до цивільного життя.

«Цього тижня на базі Центру ветеранського розвитку розпочалося навчання перших 9 кандидатів на помічників ветерана. Загалом фахівці займатимуться координаційною підтримкою та допомогою в отриманні необхідних довідок, шукатимуть програми підвищення кваліфікації та зайнятості, а також надаватимуть різні інші послуги, аби задовольнити потреби ветеранів. Сподіваємося, що наступного року проєкт від Мінветеранів буде продовжено і більше людей зможуть пройти навчання», — сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info,  10 жовтня Кабінет міністрів України розширив проєкт «Інститут помічника ветерана» ще на шість регіонів, у тому числі Харківщину. Також на засіданні виділили 44,2 мільйона гривень на реалізацію проєкту. «Інститут помічника ветерана» допомагатиме у працевлаштуванні, навчанні та соцзахисті людей, які повернулися з війни.

Участь у пілотному проєкті взяли Богодухівська, Валківська, Балаклійська, Красноградська, Лозівська, Харківська, Чугуївська і Пісочинська громади. Стати помічниками можуть самі ветерани та члени їхніх сімей. Після навчання помічники зможуть влаштуватися в установи, які обслуговують ветеранів.

Дізнатися детальну інформацію про проєкт «Помічник ветерана» можна за номером телефону: 057-752-09-06 (управління у справах ветеранів Харківської обласної військової адміністрації).

Джерело

Новости Харькова