У Польщі спалили швидку для харківської лікарні

Автівку після підпалу не можна відновити.

Перед відправкою автомобілів до України сталася пожежа. Поліція затримала чоловіка, підозрюваного у навмисному підпалі.

Наприкінці минулого тижня до України з Польщі мали вирушити 10 автомобілів для ЗСУ та медиків, зокрема шість машин швидкої допомоги. Але в ніч проти суботи 6 березня на автостоянці муніципальної адміністрації міста Радлова (Малопольське воєводство).сталося пожежа. Як виявилося, хтось вирішив спалити допомогу Україні.

«Невідома особа спалила машину швидкої допомоги. Машина згоріла вщент. Ще чотири машини зазнали пошкоджень і потребують ремонту замість того, щоб рятувати дітей на Сумщині та Харківщині», — повідомили в БФ «Майбутня сила». 

Вцілілі машини змогли відправити на лінію фронту, слідчі затримали чоловіка, який підозрюється в підпалі гуманітарної допомоги.

Як повідомив телеканал TVN 24, було затримано 35-річного чоловіка, його допитали. 

У благодійному фонді повідомили, що десять автомобілів — шість машин швидкої допомоги і чотири пікапи — повинні були відправити в Україну. Після пожежі колона скоротилася до чотирьох машин швидкої допомоги і двох пікапів. Друга частина транспорту — дві вантажівки з медичним обладнанням — не постраждала і також виїхала в Україну.

Згоріла карета швидкої призначалась для лікарні у Харкові. Зараз фонд «Сила майбутнього» збирає кошти на придбання нової машини швидкої допомоги.

Джерело

Новости Харькова