У місті на Харківщині відмовилися декомунізувати зупинки

Питання було винесене на сесію.

Міськрада була проти залізничних зупинок «Квіточ» і «Паризьке».

У четвер 31 серпня на сесії Первомайської міської ради (Лозівський район) депутати не підтримали рішення щодо перейменування двох зупинних пунктів на залізниці, розташованих на території Первомайської громади. Державне підприємство «Укрзалізниця» просила перейменувати зупинний пункт 872 кілометра на «Квіточ», зупинний пункт 878 кілометра — на «Паризьке». Однак голосів для перейменування не вистачило.

«Не пройшло рішення, яке ініціювала «Укрзалізниця» на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», — повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

Як писав KharkovNEWS.info, у травні до Лозівської міськради звернулися з проханням перейменувати чотири зупинні пункти. Південна залізниця просила дати нову назву роз’їзду Гражданському, Придніпровська — 936-му, 939-му та 940 кілометрам.

Нагадаємо, наприкінці лютого «Укрзалізниця» розпочала програму «Залізна українізація». Програма передбачає позбавлення російських назв, позначок і зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту. Вона триватиме три роки — з 2023 по 2025-й. Серед об’єктів, які перейменують, зокрема «Південна залізниця».

У березні у застосунку «Дія» стартувало голосування за нову назву для «Південної залізниці». 17 березня голосування фінішувало. Більшість українців хотіли, аби Південна залізниця з центром у Харкові називалася Харківською. За це віддали 335 600 голосів.

Джерело

Новости Харькова