У ХОВА розказали про готовність області до блекаутів

У регіоні працює оперативний штаб.

На Харківщині працюють «пункти незламності» та створений резерв генераторів і електростанцій.

У разі тривалого відключення електроенергії через російські обстріли у Харківській області працюватиме 923 «пункти незламності». Наразі із них відкриті 897, ще 26 «пунктів» перебувають у готовності до відкриття. У «пунктах незламності» є електрогенератори, засоби автономного опалення та інтернет. Останніми тижнями передали дев’ять терміналів супутникового зв’язку Starlink у «пункти» на Куп’янщині. 

«Зокрема, враховуючи погодні умови і воєнні виклики, цілодобово функціонують 149 «пунктів незламності», 748 — за графіками. Усі служби працюють у штатному режимі, ситуація повністю контролюється», — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Із початку відкриття у «пунктах незламності» побували більше ніж 210 000 людей, із жовтня 2023 року по сьогодні — 36 294.

На випадок надзвичайних ситуацій в області створили резерв із 1070 генераторів, 104 пересувних електростанцій, шести мобільних котелень, аварійного запасу витратних матеріалів і запчастин.

Сьогодні на Харківщині працюють 534 котельні, вони подають тепло до 7545 будинків (99,8% будинків, які заплановані до включення). Також опалення мають усі 164 заклади охорони здоров’я. За інформацією ХОВА, із початку опалювального сезону джерела теплопостачання аварійно не відключалися.

Як писав KharkovNEWS.info, мобільні оператори пообіцяли підтримувати мобільний зв’язок у Харкові у разі довготривалих відключень світла. Компанії закупили потрібне обладнання.

Джерело

Новости Харькова