У ХОВА не виключають примусову евакуацію замість обов’язкової в окремих населених пунктах

Люди не хочуть евакуюватися.

Із двох громад Куп’янщини потрібно евакуювати майже 300 дітей, там ідуть постійні обстріли.

Наразі у двох громадах Куп’янського району, Кіндрашівській і Курилівській, оголошена обов’язкова евакуація. Проте у Харківській обласній військовій адміністрації не виключають введення примусової евакуації із цих громад. Як пояснив голова ХОВА Олег Синєгубов, жителі громад не хочуть евакуюватися, попри постійні обстріли, тому, можливо, доведеться евакуювати у примусовий спосіб дітей.

«По Куп’янському району у нас оголошена евакуація. Вона триває. Однак ті темпи, які ми наразі маємо, звичайно, що вони нас не задовольняють, оскільки там ідуть постійні обстріли. Ворог застосовує КАБи. Люди все ж таки на це не зважають і залишаються там проживати. Тому маємо посилювати комунікацію, заходи для активізації евакуаційних процесів. Евакуація має характер обов’язковий. Це поки що не примусова. Тобто далі будемо дивитися на те, як люди будуть дослухатися. І не виключено, що у майбутньому будемо оголошувати обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб дітей із цих населених пунктів», — сказав Синєгубов.

У ХОВА зазначають, що усім евакуйованим нададуть тимчасове житло, юридичний супровід і підтримку від міжнародних гуманітарних організацій. За інформацією щодо евакуації можна звертатися за номером телефону: 0-800-33-92-91.

Як писав KharkovNEWS.info, 16 січня у Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп’янського району ввели обов’язкову евакуацію. Евакуюватися закликають родини із дітьми із населених пунктів:

Кіндрашівської громади:

  • Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка.

Курилівської громади:

  • Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха.

Джерело

Новости Харькова