У Харкові замалювали патріотичний мурал Єсеніним

На новому муралі залишили рядки з вірша російського поета.

Мурал створили наприкінці літа, з того часу його втретє намагаються знищити.

У Харкові знову замалювали мурал, створений на місці того, де був намальований російський поет Єсенін. Невідомі залишили рядки із вірша Єсеніна уздовж усього муралу: «Война мне всю душу изъела, за чей-то чужой интерес. Стрелял я в мне близкое тело, и грудью на брата лез». У кінці цитати підписали: «Сергей Есенин».

«Вже третій раз завербовані рф покидьки/покидьок намагаються знищити мурал, який намалювали художниці до Дня Незалежності. Мурал відновимо, а цю гниду спіймаємо. Сподіваємось, що відповідні служби нам з цим допоможуть», — зазначила активістка Мілла Денчик.

У Telegram-каналі «Деколонізація. Україна» звернули увагу Служби безпеки України на пошкодження і пообіцяли поновити настінну картину.

«Віршем Єсєніна про «братовбивчу» війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна (перейменування буде) у Харкові. Хтось дуже сильно набрався сміливості і має сісти на пляшку. Мурал буде відновлено. Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки», — зазначили активісти.

Мурал до того, як його розмалювали вандали. Фото: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, мурал на місці Єсеніна з’явився наприкінці серпня. Його намалювали на стіні будинку №1 по вулиці Єсеніна. Активісти проєкту «Деколонізація. Україна» зафарбували старий мурал. На стіні зобразили тризуб і козацький човен.

Джерело

Новости Харькова