У Харкові відновили постачання тепла, газу та води — Терехов

Відновлено також енергопостачання, втім задіяні графіки планових відключень.

Комунальники Харкова відновили постачання тепла, газа та води в помешкання містян, яке частково було припинено внаслідок масованої ракетної атаки 10 лютого.

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов в етері телемарафону.  

За його словами, енергетичній галузі міста був нанесений жахливий збиток внаслідок обстрілів.

«Ситуація напружена, оскільки постраждала ТЕЦ, трансформаторна підстанція, але завдяки нашим енергетикам зараз все стабільно. Вся критична інфраструктура міста працює в повному обсязі», — розповів Терехов.

Роботи по  відновленню енергетичної інфраструктури продовжуються.

«Електропостачання відновлено повною мірою, але є планові відключення — нам потрібно робити енергетичну розгрузку», — уточнив міський голова.

За словами Ігоря Терехова, електротранспорт у місті працює як слід, були певні затримки в інтервалах руху в метрополітені, втім зараз все працює за графіками.

Як повідомили в КП «Харківські тепломережі», працівники підприємства цілу добу працювали над усуненням дефектів, які виникли після масованого обстрілу та відключень електропостачання. 
 
На 10:00 11 лютого всі будинки вже були підключені до центрального опалення. Триває перевірка окремих стояків та розповітрення внутрішньобудинкових систем.

За даними КП «Харківводоканал», сьогодні 18 бригад комплексу «Харківводопостачання» усувають 9 позаштатних ситуацій на зовнішніх мережах у всіх районах міста.

16 бригад упорядковують міські трубопроводи стоків. Комунальники контролюють та ремонтують мережі у всіх будинках комунальної форми власності.

Як писав KharkovNEWS.info, 11 лютого Харківщина зазнала масованої ракетної атаки. Усі удари наносились по об’єктах критичної інфраструктури, близько 300 будинків у Харкова залишались без тепла до вечора, світла не було на 15% території Харкова. Від удару «Калібром» були поранені десятеро людей. 

Джерело

Новости Харькова