У Харкові відмовились від ідеї будувати офісний центр у Саржиному Яру

Визначено нове місце будівництва.

Багатофункціональний центр планують побудувати в Індустріальному районі Харкова.

Де саме його зведуть, харківський міський голова Ігор Терехов не повідомляє у цілях безпеки. У центрі зможуть навчатися школярі та студенти, а також перебувати переселенці. Про це пише «Об’єктив».

«Ми ніколи не задіювали Саржин Яр. А прилегла територія, яка була гіпотетично тоді обумовлена, вона змінена. Зараз ми спілкувалися з громадськістю і дуже ретельно підходили і знайшли зовсім інше місце, де буде розташований цей центр, — сказав Терехов. — І це центр, в якому можуть у разі необхідності теж навчатися наші діти. Але там можуть навчатися і студенти, там буде безпечний простір для всіх громадян Харкова і вимушених переселенців, яких у місті — 186 000».

Як писав KharkovNEWS.info, 2 серпня оголосили тендер на розробку проєкту з будівництва багатофункціонального центру у Саржиному Яру. Замовником стало комунальне підприємство «Харківзеленбуд». Аукціон мав відбутися 11 серпня, роботи планували виконати до кінця 2024 року. На проєкт хотіли спрямувати 7 518 934 гривні із Фонду відновлення. Проєкт включений до списку від Кабміну.

Однак 14 серпня у міськраді повідомили, що тендер скасований. Офіційна позиція щодо скасування звучала так: переможець не зміг обґрунтувати необхідність будувати цей захисний центр саме на місці зелених насаджень, біля дамби. Але від цієї ділянки не відмовились. Вона, нарівні з іншими, буде брати участь в новому конкурсі на будівництво багатофункціонального центру. Відмовитись від його зведення міськрада не може, бо гроші Кабмін виділив саме на нього, а ідею начебто просив реалізувати Президент України Володимир Зеленський.

Джерело

Новости Харькова