У Харкові судитимуть банду, яку очолював експравоохоронець

Під виглядом правоохоронців зловмисники нападали та грабували мешканців Харківщини.

45-річний колишній правоохоронець залучив до банди своїх знайомих, зокрема колишніх засуджених. Тепер їм інкримінують шість статей Кримінального Кодексу.

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно дев’ятьох осіб за фактами вчинення розбійних нападів (ч. 4 ст. 187 КК України). Восьмеро з них обвинувачуються ще й у бандитизмі (ст. 257 КК України).

Бандою керував експравоохоронець. Фото: прокуратура Харківської області

За даними слідства, колишній поліцейський володів методами та способами здійснення оперативно-розшукових заходів, які використовував аби банду не викрили.

«Зловмисники видавали себе за співробітників правоохоронного органу, використовуючи для цього захисну амуніцію та тактичне спорядження з відповідними нашивками. Вони вчиняли розбійні напади на мешканців Харківщини та, погрожуючи їм вогнепальною зброєю і застосовуючи фізичне насильство, відбирали у потерпілих гроші, ювелірні прикраси, транспортні засоби та інше майно», — повідомили у прокуратурі Харківської області.

Під час розбійних нападів зловмисники використовували вогнепальну зброю, яку отримали в якості добровольців для відсічі військовому вторгненню рф на територію України. Готуючись до вчинення нападів, зловмисники вивчали місцевість, розпорядок дня своїх жертв та інші деталі, щоб їхні дії не викрили правоохоронці. Організатор планував злочини, зокрема підшукував жертв, а також вживав заходів конспірації. Інші учасники безпосередньо вчиняли злочини і приховували «сліди».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох розбійників судитимуть у Харківській області

Встановлено, що бандити також обкрадали приватні будинки, розташовані у деокупованому селі Циркуни. З домоволодінь розбійники виносили техніку, спортивний інвентар та інші цінні речі.

Організовану банду викрили у вересні минулого року. Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.

Крім розбою і бандитизму, окремим учасникам групи також інкримінують незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжки, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 289, ч.5 ст.185 КК України), а також незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами, викрадення людини і позбавлення її волі (ч.1 ст.263, ч.2 ст.146 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, кримінальному авторитету, банда якого тероризувала Харків, оголосили нову підозру

Джерело

Новости Харькова