У Харківській області знищили російський безпілотник-розвідник

Безпілотники знищували у восьми регіонах країни.

Росіяни запускали на Харківщину «Орлан», «шахеди» та FPV-дрони.

Увечері 5 березня Збройні сили України знищили у Харківській області безпілотний авіаційний комплекс окупантів «Орлан-10», призначений для ведення спостереження за об’єктами у важкодоступній місцевості. Про це повідомили удень 6 березня у Повітряному командуванні «Схід».

Загалом у ніч на 6 березня Росія запустила по Україні п’ять зенітних керованих ракет С-300 із тимчасово окупованої території Донецької області та 42 ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed із мису Чауда (Крим), Курської області та міста Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край). Українські захисники збили 38 дронів у восьми регіонах країни, зокрема на Харківщині.

«До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи  Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи збито 38 «шахедів» у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської,  Харківської, Вінницької та Сумської областей», — розповіли у Повітряних силах Збройних сил України.

Зокрема, бійці 15-го мобільного прикордонного закону «Сталевий кордон» знищили один безпілотник типу «шахед» і приземлили  FPV-дрон. Також у «Сталевому кордоні» повідомили про знищення на Харківському напрямку 100-міліметрової гармати МТ-12 «Рапіра». По ній влучили FPV-дроном.

Фото: «Сталевий кордон»

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 6 березня росіяни спрямували на село Мартове сім безпілотних літальних апаратів, частину дронів збила протиповітряна оборона. На місцях обстрілу виявили уламки чотирьох дронів. Під обстріл потрапили дитсадок, ліцей, меморіальний комплекс, дорожнє покриття.

Джерело

Новости Харькова