У Харківській області рахують диких тварин

Облік проводиться щорічно.

На території Харківської області розпочався облік диких тварин.

Співробітники Державної екологічної інспекції у Харківській області рахують диких тварин, визначають їхній вид, основні місця проживання та міграції. Такий облік проводять щорічно на територіях мисливських угідь та державного мисливського резерву. Про це повідомили на офіційній сторінці Держекоінспекції у Харківській області.

«Незважаючи на війну та складну ситуацію на Харківщині, цей рік не став виключенням щодо проведення обліку мисливських тварин. Порядок та термін проведення зимових обліків мисливських тварин визначено Держлісагентством України, здійснюється з дотриманням заборон та обмежень, які встановлені на період дії правового режиму воєнного стану», — розповіли у Держекоінспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабак Тимко ІІІ схуд через стрес і розповів, коли прийде весна на Харківщину

Як пояснили у Держекоінспекції, облік диких тварин потрібен для об’єктивного контролю за використанням та відтворенням мисливських тварин у мисливських угіддях.

Фото: Держекоінспекція у Харківській областіФото: Держекоінспекція у Харківській області

Нагадаємо, у Національному природному парку «Слобожанський» порахували бобрів. Їх виявилося не більше тридцяти особин. Цього року бобри не дали потомства. Чисельність бобрів залишається на низькому рівні через низький рівень води у болотах та озерах соснового лісу.

Джерело

Новости Харькова