У Харківській області можуть заборони відвідувати кладовища

Кладовища ще не почали розміновувати.

Мешканців Харківщини закликають не ходити на кладовища через мінну небезпеку.

Рада оборони Харківської області розгляне питання щодо заборони відвідування кладовищ регіону на Великдень. Із жителями проведуть роз’яснювальну роботу, поліція слідкуватиме, аби населення не порушувало заборону. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Будемо комунікувати з людьми, щоб не відвідували кладовища. Тому що вони дійсно нами сприймаються як заміновані місця, і це несе досить велику небезпеку для життя наших мешканців. Ми це питання будемо розглядати на раді оборони Харківської області. Відповідні рішення будуть прийняті. Для виконання заборони будуть задіяні всі абсолютно наші сили, зокрема Нацполіція», —  сказав Олег Синєгубов.

Наразі першочергове завдання саперів — це розмінування критичної інфраструктури. Зокрема, через щільне замінування досі не можуть відновити електропостачання у деокупованій Боровій. Мешканці вже рік живуть без електрики. Зараз Харківщину розміновують 20 розрахунків саперів (понад 100 людей), залучено більше ніж 50 одиниць спецтехніки.

Як писав KharkovNEWS.info, сапери ДСНС до обстеження територій кладовищ Харківщини ще не приступали. Тому мешканцям не рекомендують відвідувати кладовища, розташовані у населених пунктах, де велися бойові дії, а також на деокупованих територіях.

Джерело

Новости Харькова