У харківських школах обіцяють підготувати 85 укриттів

За словами мера Харкова, уже підготовлено 51 укриття.

Облаштування йде у наявних укриттях, захисні споруди не будують заново.

До початку нового навчального року у школах Харкова обіцяють підготувати 85 укриттів. Наразі 51 захисна споруда із загальної запланованої кількості вже підготовлена, ще 21 знаходиться у процесі підготовки. Їх облаштовують за кошти з міського бюджету, на решту гроші дадуть спонсори. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Місто Харків дуже підходить виважено до цього навчання. І ми вже підготували 51 укриття там, де можуть навчатися наші діти. Крім цього, у нас у роботі ще 21 укриття, я маю на увазі, те, що ми робимо за кошти міського бюджету. Окрім цього, ми залучили спонсорів, наш соціально відповідальний бізнес, і теж готуємо укриття. І таким чином, до 1 вересня у нас буде готово вже для навчання в офлайн режимі 85 укриттів», — сказав Терехов.

Мер Харкова зазначив, що підтримує позицію міністра науки та освіти щодо необхідності повернення офлайн-навчання, оскільки діти вже довгий час навчаються онлайн спочатку через карантин, наразі через війну. За словами мера, у Харкові зруйновано 50% шкіл, уцілілими є близько ста. Укриття не будують, до норм приводять уже існуючі. Із 1 вересня батьки самі будуть вирішувати — віддавати дітей навчатися за партами або в онлайн-форматі. Харків планує перейти на комбіноване навчання.

«Що стосується дітей, навчання, то ми будемо навчати дітей офлайн тільки з дозволу батьків, якщо буде бажання батьків навчатися офлайн. Ті діти, які хочуть навчатися офлайн, будуть приходити до укриттів. Ті діти, які будуть бажати навчатися онлайн, для них буде організовано онлайн-навчання. 85 укриттів — це укриття, які є. Ми так виважено підійшли до цього питання разом із ДСНС, бо ми обслідували усі укриття, і ті укриття, які відповідають тим нормативам, які є у ДСНС для укриттів, вони і будуть зроблені до 1 вересня», — розповів Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, придатними визнані по два укриття у закладах освіти Шевченківського та Салтівського районів, по одному — у Київському, Слобідському й Холодногірському районах — по одній. Усі інші захисні споруди у школах та дитячих садках не відповідають державним будівельним нормам.

Джерело

Новости Харькова